ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΓΙΩΝΑΣ
Βουλευτής Χαλκιδικής-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 13 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση Γ. Βαγιωνά για τις αποζημιώσεις μετακίνησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας
Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών για τις αποζημιώσεις μετακίνησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας υπέβαλε ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς.
Ειδικότερα, προ τριετίας ψηφίστηκε ο νόμος 4336/2015, που ρύθμιζε το ζήτημα της αποζημίωσης των δημοσίων υπαλλήλων για τις μετακινήσεις εκτός έδρας, πλην των προαναφερθέντων στελεχών.
Με βάση τον νόμο αυτό, έπρεπε να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα καθόριζε το ύψος, τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης και αποζημίωσης εκπαίδευσης τους. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και οι ένστολοι καλύπτουν τα έξοδα αυτά από τον μισθό τους.

Η τελευταία προθεσμία που δόθηκε για την έκδοση του Π.Δ. λήγει στις 30/6/2018 και οι υπουργοί ερωτώνται:
-Πότε θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τις δαπάνες μετακίνησης και την αποζημίωση εκπαίδευσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας;
-Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν έχει εκδοθεί το Π.Δ. έως και σήμερα; Και στην περίπτωση που δεν δύναται να υπογραφεί, σε ποιες κινήσεις θα προχωρήσουν, ώστε να αποζημιώνονται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αναλόγως με τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους;

Comments are closed.