Άρθρο του Υποψήφιου Βουλευτή Χαλκιδικής με τη ΝΔ, για την Παιδεία

Η Παιδεία ήταν κάποτε «κοινωνικός ανελκυστήρας». Τα παιδιά των βιοπαλαιστών είχαν την ίδια ευκαιρία με τους γόνους πλούσιων οικογενειών στη μόρφωση, στην εξέλιξη και στην επαγγελματική σταδιοδρομία. Σήμερα αυτός ο «κοινωνικός ανελκυστήρας» έχει χαλάσει, γεγονός που απογοητεύει τους νέους.

Αντί να κόβουμε όμως τα φτερά τους, πρέπει να τους δίνουμε ώθηση για να πετάξουν. Γι’αυτό, απαιτείται εκ βάθρων αλλαγή του Σχολείου. Τα παιδιά μας πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, ισότιμη πρόσβαση σ’ένα εκπαιδευτικό σύστημα που στόχο θα έχει την καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους, την πρόοδο τους.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, όταν κάθε χρόνο οι γονείς πληρώνουν περί τα 1.548 ευρώ ετησίως για φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και άλλες δαπάνες.

Η πραγματικά δωρεάν και ποιοτική Εκπαίδευση, περιλαμβάνει απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων, εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσα στο σχολείο, ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού και των πειραματικών σχολείων, πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια και ριζική αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε τη σύνδεση της Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα.
Τα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό για ν’αναζητήσουν την τύχη τους, μπορούμε και πρέπει να τα κρατήσουμε στην Ελλάδα. Εάν τους δώσουμε την ευκαιρία να μείνουν, θα το κάνουν, θα υποστηρίξουν την ανοικοδόμηση της χώρας. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της Ελλάδας είναι οι νέοι που θέλουν να δημιουργήσουν.

Comments are closed.