*Άρθρο του Γιώργου Βαγιωνά για την εφημερίδα Politik

Η κυβέρνηση του φαίνεσθαι ζει με δανεικό χρόνο. Πολύ σύντομα θα στηθούν οι κάλπες. Οι επερχόμενες ευρωεκλογές είναι ορόσημο, όπως και οι δημοτικές και περιφερειακές.

Το πολιτικό μήνυμα που θα προκύψει από αυτές θα είναι σαφέστατο. Οι Έλληνες θα γυρίσουν την πλάτη στις δημαγωγικές τακτικές και τις εύκολες λύσεις, αποδεχόμενοι την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την ανοικοδόμηση της χώρας.  Αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο για τους κυβερνώντες, οι οποίοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για ν’ανατρέψουν το αποτέλεσμα.

Επιδίδονται σε ρεσιτάλ παροχολογίας και καταβάλλουν απέλπιδες προσπάθειες να κρύψουν τα προβλήματα της χώρας κάτω απο το χαλί.

Πανηγυρίζουν για την έξοδο από τα μνημόνια, ενώ την ίδια ώρα δεν απαντούν γιατί συνεχίζει να υφίσταται ο ΕΝΦΙΑ, γιατί η φορολογία είναι στα ύψη, γιατί δεν λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα και γιατί δεν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη.

Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί τα μνημόνια δεν ήταν η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα. Μέσα στα χρόνια διακυβέρνησης τους έπρεπε να ξεριζώσουν τη διαφθορά, τη γραφειοκρατία και να κάνουν την Οικονομία μας πιο ανταγωνιστική. Ωστόσο, αντί να βελτιωθούν οι βασικοί οικονομικοί δείκτες και ν’αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, η κατάσταση επιδεινώθηκε.

Σαφέστατα, οι ξένοι έχουν λόγους να είναι ικανοποιημένοι με τον κ. Τσίπρα. Εκχώρησε τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα, υπακούει στα κελεύσματα τους και το κυριότερο, έδωσε γη και ύδωρ στους Σκοπιανούς. Επέλεξε να πληγώσει το εθνικό συναίσθημα των Ελλήνων για να ικανοποιήσει τους ξένους εταίρους. Δεν διστάζει καν να διχάσει τους συμπατριώτες του, αποκαλώντας υποκριτές όσους διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλαδή τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού.

Η επίσκεψη του στα Σκόπια, δύο μήνες μετά την ενεργοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια απόπειρα εφησυχασμού της κοινής γνώμης. Ωστόσο, η συμφωνία έχει κριθεί από τους Έλληνες και οι χαμογελαστές φωτογραφίες, οι φιλοφρονήσεις και οι εξαγγελίες περί οικονομικών ευκαιριών δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό.

Ο κ. Τσίπρας παραχώρησε τον όρο «μακεδονικός-ή-ό» στους Σκοπιανούς. Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται τέτοια κατάσταση σε βάρος των προϊόντων μας με μακεδονική επωνυμία. Οι γείτονες μας πλέον μπορούν να καπηλεύονται ανενόχλητοι τη φήμη των ελληνικών προϊόντων. Έγινε πρόσφατα ξεκάθαρο σε εμπορική έκθεση, όπου ξαφνικά εμφανίστηκαν δήθεν μακεδονικά κρασιά. Αυτά ο κ. Τσίπρας έκανε πως δεν τα ήξερε. Αλλά όσο και να στρουθοκαμηλίσει, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Η πολιτική του θα λάβει την απάντηση που της αξίζει.

Comments are closed.