Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς, για το Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Η προωθούμενη συγχώνευση του ΤΕΙΘ με άλλα Τεχνολογικά Ιδρύματα και το Διεθνές Πανεπιστήμιο εγείρει αρκετά ερωτηματικά, κυρίως όσον αφορά το πτυχίο και τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Το Τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης λειτουργεί από το 1980. Σήμερα οι απόφοιτοι του βλέπουν τα εργασιακά τους δικαιώματα να καταστρατηγούνται με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση του ΤΕΙΘ με άλλα Τεχνολογικά Ιδρύματα και το Διεθνές Πανεπιστήμιο εγείρει αρκετά ερωτηματικά.

Γίνεται λόγος για αναβάθμιση του πτυχίου, αλλά οι ίδιοι οι φοιτητές αναρωτιούνται τι είδους πτυχίο και με τι επαγγελματικά δικαιώματα θα παίρνουν, καθώς το πρόγραμμα σπουδών ενός ολόκληρου τμήματος θα γίνει υποκατεύθυνση ενός άλλου τμήματος άσχετου γνωστικού αντικειμένου.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο τομέας Αισθητικής-Κοσμητολογίας του τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, αποτελεί με άλλες τέσσερις ειδικότητες, ξεχωριστή κατεύθυνση του τμήματος.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο Υπουργός:

-Πως θα διασφαλιστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα φοιτητών και πτυχιούχων;
-Υφίστανται αδικία οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του τμήματος της Θεσσαλονίκης, συγκριτικά με των Αθηνών;

Comments are closed.