Ερώτηση για τη λειτουργία του ΔΕΔΔΗΕ στη Χαλκιδική υπέβαλε ο βουλευτής του Νομού, Γιώργος Βαγιωνάς στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαγιωνάς,  το προωθούμενο σχέδιο εξυγίανσης  του ΔΕΔΔΗΕ προβλέπει το κλείσιμο του υποκαταστήματος Ν. Μουδανιών και συνένωση της περιοχής με αυτήν του Πολυγύρου, κάτι που εγείρει ανησυχίες για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Θέμα:  Κίνδυνος υποβάθμισης των υπηρεσιών του ΔΕΔΔΗΕ στη Χαλκιδική

Με υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, το προωθούμενο σχέδιο εξυγίανσης της Διοίκησης περιλαμβάνει συγχώνευση περιοχών με ταυτόχρονο κλείσιμο πρακτορείων.

Ειδικότερα, στη Χαλκιδική, η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ προτίθεται να κλείσει το υποκατάστημα των Νέων Μουδανιών και η περιοχή θα συνενωθεί με αυτήν του Πολυγύρου.

Σήμερα, για τον ΔΕΔΔΗΕ ο γεωγραφικά ιδιαίτερος νομός Χαλκιδικής διαιρείται σε δύο περιοχές (Περιοχή Πολυγύρου & Πρακτορείο Ν.Μουδανιών). Ο νομός είναι κατεξοχήν τουριστικός, τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός ξεπερνά το 1 εκατομμύριο.

Παράλληλα, εξυπηρετούνται πολλές επιχειρήσεις, όπως αυτές του Βιοτεχνικού Πάρκου Λακκώματος, μεταποιητικές μονάδες, κτηνοτροφικές αλλά και εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Με δεδομένο το μέγεθος και τη γεωγραφική ιδιομορφία της Χαλκιδικής, υπάρχουν ανησυχίες για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, εφόσον προχωρήσει το σχέδιο αυτό.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο υπουργός:

-Προτίθεται όντως ο ΔΕΔΔΗΕ να κλείσει το υποκατάστημα Ν. Μουδανιών; Αν ναι, με ποια κριτήρια ελήφθη η απόφαση αυτή και γιατί δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τους εργαζομένους;

-Πως θα διασφαλιστεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, εφόσον προχωρήσει το σχέδιο αυτό;

 

Comments are closed.